Nu kan fler få en påfyllnadsdos av vaccin i Stockholm. Under morgonen släppte regionen på för dos tre för alla över 60 år.

Är du född 1961 eller tidigare och har tagit din andra vaccindos för mer än sex månader sedan? Då kan du boka tid för en tredje dos, en så kallad påfyllnadsdos. Det meddelade Region Stockholm under morgonen.

”Det finns nu relativt gott om lediga bokningsbara tider för vaccination. Det gör att vi kan erbjuda fler att få en påfyllnadsdos mot covid-19”, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Så bokar du dos tre

Precis som tidigare kan stockholmare använda regionens app Alltid Öppet för tidsbokning.

”Erbjudandet om påfyllnadsdosen finns redan i appen Alltid Öppet för alla i rätt ålder”, fortsätter Thyberg. Det ska också ha passerat 6 månader sedan den andra dosen.

Har du tidigare bokat dina vaccinationer i appen Alltid öppet ska du få ett SMS när du är i rätt åldersgrupp och det har gått 6 månader efter andra dosen. I appen kan du sedan boka en tid på en vaccinationsmottagning.

Men alla har inte tillgång till de digitala lösningar som Alltid Öppet kräver. Då finns möjlighet att boka via telefon på svenska och på andra språk.

Det finns även möjlighet till drop-in på vissa vaccinationsmottagningar och på de 15 vaccinationsbussar som roterar i länet.

Relaterade nyheter