Det beslutade Region Stockholms avtalsutskott nyligen. Det är Mama Mia AB som öppnar blir kommunens första privata barnmorskemottagning och den andra mottagningen i kommunen.

– Det är väldigt roligt att kvinnovården utvecklas och utökas i länet. Detta blir Täbys första privata barnmorskemottagning, det är mycket glädjande. Vårdvalet gör att kvinnor får en större möjlighet att välja en mottagning de själva är bekväma med, säger Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet.

I hela regionen finns totalt 64 barnmorskemottagningar som är en viktigt del i majoriteten av alla blivande föräldrars graviditet. Regionen ställe många krav inför öppnandet inom bland annat miljö, bemanning och patientsäkerhet. Mama Mia AB driver sedan tidigare mottagningar i andra delar av länet, och har nu sökt och beviljats om ytterligare en.

– En trygg upplevelse under graviditeten är viktig också för hälsa och välmående på sikt, för både mamma och barn. Det är väldigt positivt att vi nu går från en till två barnmorskemottagningar i Täby, säger Anna Starbrink (L), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Lars Råden. Foto: Solna kommun. Anna Starbrink. Foto: Region Stockholm.