Under skärtorsdagen meddelade regeringen att de slopar målet om att erbjuda alla svenskar vaccin senast den sista juni.

Det var under en pressträff som regeringen meddelade ändringar i vaccinmålet mot Covid-19. Målet om att erbjuda alla svenskar vaccin mot covid-19 skrotas, istället blir det en prognos om att erbjuda alla svenskar minst en dos den 15 augusti. Datumet kan tidigare- eller senareläggas beroende på hur vaccin som regeringen lyckas få till Sverige.

Region Stockholm står redo

Överenskommelsen mellan staten och regionerna är att staten ska säkra leveranserna av vaccin och regionerna ska stå för vaccineringen. Leveranserna har vid ett flertal tillfällen uteblivit. Region Stockholm skulle hittills ha fått 1 miljon doser, men har bara fått 350 000 doser.

Det är mycket beklagligt att vi inte fått det vaccin som utlovats. Jag förväntar mig att de nya målen inte gör att regeringen slappnar av utan att de gör allt i sin makt för att få mer vaccin till Sverige. Region Stockholm står redo att vaccinera alla så snart vi får vaccin, skriver Irene Svenonius (M) finansregionråd på Facebook.

Enligt vaccinationssamordnaren Magnus Thyberg har Region Stockholm kapacitet att vaccinera betydligt fler invånare, när leveranserna kommer i en intervju i P4 Stockholm.

Foto: Screenshot TV4 Nyheterna.