De nya siffrorna av konstaterade fall av coronaviruset i Region Stockholm tyder på att smittspridningen ökar. Det meddelade hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson igår på en pressträff.

Pressträff med Region Stockholm 29 september 2020

Antalet stockholmare som testat positivt för covid-19 har nästan fördubblats under de senaste veckorna, enligt regionens senaste lägesbedömning. Förra veckan testade 967 personer i regionen positivt för covid-19 jämfört med 526 veckan innan. Veckan 37 testades 334 positivt.

Smittskyddsläkaren i Region Stockholm beskriver det som ett trendbrott och att det kan vara början på en större uppgång, alternativt att antalet fall lägger sig på en högre nivå.

Slarva inte

Under pressträffen sa Björn Eriksson att regionen är bekymrade och ser allvarligt på ökningen av antalet smittade ökar. Enligt Björn Eriksson tyder det mesta på att många börjar att slarva med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillförordnad smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund uppmanade alla med symptom att testa sig, även de som tidigare fått ett negativt provsvar.