Fastighetsförvaltaren Locum AB har startat en ny sajt för uthyrning av sina lokaler som står tomma. Syftet är att effektivisera uthyrningen. ”Varje outnyttjad kvadratmeter är slöseri med skattepengar”, säger Charlotte Broberg (M), fastighets- och serviceregionråd.

Under förra veckan lanserade Locum sin nya sajt med lediga lokaler för uthyrning, i dagsläget handlar det om 15 000 kvadratmeter ledigt men det kommer stiga kraftigt när bland annat Gamla Karolinska sjukhuset. Det handlar om tiotals miljoner kronor varje år i besparingar. Tomma lokaler innebär stora kostnader, nu blir det intäkter istället.

– I grund och botten handlar det om att ta tillvara skattebetalarnas pengar på bästa sätt. Varje outnyttjad kvadratmeter är slöseri med skattepengar, säger Charlotte Broberg.

Lokaler som inte används ska säljas, och i väntan på försäljning hyrs lokalerna ut. En fastighetsförsäljning kan ta många år, under den tiden vill Locum inte att lokalerna ska stå oanvända och bara kosta pengar, berättar Charlotte.