Karolinskas medarbetare har startat ett initiativ för att upprätta kontaktvägar och få fram förnödenheter till det ukrainska folket och sjukhus i Ukraina. Sjukhuset är även redo att ta emot patienter från Ukraina.

Även Region Stockholms verksamheter stöttar nu Ukraina på olika sätt. Medarbetare på Karolinska sjukhuset, har startat ett initiativ för att upprätta kontaktvägar och få fram förnödenheter till det ukrainska folket och sjukhus i Ukraina. Medarbetarna har fått positiv respons från sjukhusledningen att undersöka möjligheten att inventera och översända överskottsmaterial.

Karolinska redo att ta emot patienter

SvD/TT rapporterar att Karolinska också är även redo att ta emot patienter från Ukraina. Sjukhuset planerar för olika scenarier vad gäller antal patienter och typ av skador. Beredskap finns för att behandla trauma, ortopedi och intensivvård för såväl barn som vuxna rapporterar TT.

Stockholm river upp samarbeten

Igår meddelade Irene Svenonius (M) finansregionråd att Region Stockholm kommer att riva upp samtliga vänorts- och samarbetsavtal (aktiva och vilande) med ryska regioner den 8 mars.

Relaterade nyheter

Region Stockholm hissar flagga i solidaritet med Ukraina