Nu inleder Region Stockholm vaccineringen i fas 3, nästan en vecka före tidsplan. Det innebär att bland annat personer födda 1961 och tidigare kan boka tid för vaccinering mot covid-19.

”Känns riktigt bra”

Under den senaste tiden har Region Stockholm haft högt tryck i vaccineringen. Totalt har regionen använt 500 000 vaccindoser, varav 81 000 under den senaste veckan. Dessutom ligger vaccineringen nästan en vecka före tidsplan.

– Vi är nu nästan en vecka före tidsplanen när vi inleder vaccineringen i fas 3, och det känns såklart riktigt bra, och förhoppningen är att vi tillsammans kan trycka tillbaka den allvarliga smittspridningen, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare för Region Stockholm i ett pressmeddelande från Region Stockholm.

Tider kommer kunna bokas med fördel via appen ”Alltid Öppet”. Det finns även telefonbokningstjänst för de som inte kan boka via digitala lösningar eller har Bank-id.

Om fas 3:

  • Personer som är födda 1961 eller tidigare.
  • Personer i åldern 18 till 59 år som har en sjukdom eller ett tillstånd som innebär ökad risk för att bli allvarligt sjuk i covid-19.
  • Personer i åldern 18 till 24 år som är i riskgrupp och som har fått vård på sjukhusens specialistmottagningar de senaste 12 månaderna. Dessa kommer att kontaktas av sjukhuset för vaccination.