Antalet svårt sjuka i behov av vård vid sjukhus i Stockholms län har förvisso minskat från 1 100 personer i april till 58 personer idag. Men det är är 12 fler jämfört med för fyra dagar sedan.

Under de senaste veckorna har medier skrivit om hur antalet inlagda patienter på sjukhusen runtom i Sverige minskat jämfört med toppen i våras. Men nu verkar det som att den nedåtgående trenden är bruten.

Fler inlagda patienter i Stockholm

14 patienter med covid-19 vårdas just nu i intensivvård vid akutsjukhus. Det är en mer än rapporten i förra veckan. 44 patienter med covid-19 vårdas på akutsjukhus eller inom geriatrisk vård. Sammanlagt vårdas 58 patienter med covid-19 i olika former av sjukhusvård i Stockholms län, vilket är 12 fler jämfört med i förra veckan.

Pandemin är inte över

Jag har sagt det förut – faran är inte över. Det kommer nu mycket oroande nyheter att vi har fler vårdade för covid-19 på sjukhus, inklusive intensivvård. Vi följer utvecklingen nära. Vi vet att det dröjer någon vecka från smittillfället tills den sjuke blir så pass dålig att sjukhusvård behövs, skriver finansregionrådet skriver Irene Svenonius (M) på Facebook.