Under förra veckan beslutade Avtalsutskottet i Region Stockholm att godkänna öppnandet av en ny gynekologimottagning i Stocksund. Mottagningen som öppnar är HerGyn Sweden AB och är verksamma inom vårdvalet specialiserad gynekologi med tilläggsuppdraget fertilitet.

Det finns idag 42 mottagningar i Stockholm län inom specialiserad gynekologi och denna mottagning blir ett välkommen tillskott med närhet till kommunikationer och för boende i området.

– Det är glädjande att vi kan fatta beslut om att utöka den gynekologiska vården. Det är roligt att människor vill satsa på nya mottagningar som förenklar och förbättrar vården för kvinnor. Att valfriheten blir större är resultatet av moderat sjukvårdspolitik, säger Lars Rådén (M), ordförande i Avtalsutskottet.

Utöver grunduppdraget så kommer mottagningen utföra fertilitets- och missfallsutredningar. Inför öppningen av ny mottagning så ställs många höga krav vad gäller ekonomi, miljö, patientsäkerhet och påverkan på jämlik vård. I detta fall uppfyller mottagningen alla krav.

Lars Rådén (M), Foto: Solna Stad