Nu mobiliserar Stockholm för massvaccinationen. Vårdgivaren Doktor24 bygger massvaccinationscenter i Slakthusområdet i Stockholm. När allmänheten ska börja vaccineras har centret kapacitet för 15.000 vaccinationer i veckan.

Hittills har över 32600 stockholmare blivit vaccinerade mot Covid-19. Tidningen Expressen skriver att Region Stockholm har hunnit igenom samtliga äldreboenden nu med en första dos. Det pågår vaccinering av personal inom omsorgen och sjukvården. Något som 08-nytt var först ute med redan i förra veckan.

Alla på Säbo har erbjudits sin första vaccindos. Nu påbörjar vi att ge dos två till de äldre som fick vaccin i december. Nu känns det som att vi har kommit i gång på bred front. Vi har vaccinerat mycket på särskilda boenden, och kunnat erbjuda vaccin i flera olika grupper, kommunal vård och omsorg, personer med hemtjänst och viss vårdpersonal. Det har varit ett väldigt stort intresse och engagemang, säger Magnus Thyberg till tidningen Expressen.

Massvaccinering på Slakthusområdet

Samtidigt inleds arbetet med att påbörja den stora massvaccineringen av allmänheten, som är tänkt att komma igång under våren. I dag blev det offentligt att Doktor24 tillsammans med konsertarenan Fållan planerar för att ansvara för ett massvaccinationscenter i Slakthusområdet. Målet är att detta center ska vaccinera 15 000 stockholmare varje vecka. Lokalerna håller på att anpassas och inväntar granskning och slutgiltigt godkännande av regionen.

Det är välkommet att en av våra vårdgivare bygger ett massvaccinationscenter med så omfattande kapacitet. Tillsammans med de andra hundratals vaccinatörerna mobiliserar nu Stockholm för massvaccinationer, säger Lars Rådén (M), Avtalsutskottets ordförande till 08-nytt. Enligt Lars Rådén är målbilden är att mobilisera så många vårdaktörer som möjligt för att allmänhetens vaccinering ska fungera sömlöst. I Stockholm finns 120 olika leverantörer registrerade för att utföra vaccinationer. Sammanlagt finns över 400 olika platser som stockholmarna kommer att kunna vaccineras på när allmänhetens
vaccinering startar.

Foto: Bird is the word Creative commons).