Rankas som Europas bästa sjukhus inom smart teknik och datastyrning

Ett stort erkännande

I mars publicerade tidningen Newsweek den årliga rankingen över världens bästa sjukhus. Karolinska sjukhuset i Stockholm och Akademiska i Uppsala landade på plats 7 respektive 46. Nu är det dags igen. Enligt en färsk ranking av Newsweek är Karolinska sjukhuset världens åttonde bästa sjukhus inom smart teknik och datautvecklingen. Placeringen innebär att sjukhuset rankas som Europas bästa inom kategorin.

Detta är ett stort erkännande för hur våra medarbetare på ett strukturerat sätt använt data för att planera och styra Karolinska under pandemin och en förklaring till att vi kunnat vårda 10 000 patienter med covid-19, säger säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset.

Svenonius är stolt över Karolinskas höga placering

I motiveringen betonas det stresstest pandemin inneburit och att de sjukhus i världen som bäst klarade krisen var i stort sett de som redan var öppna för att integrera ny teknik och utnyttja datadrivna möjligheter när de blev tillgängliga Vi ska fortsätta utveckla och använda ny teknik och analysmetoder för att fler Stockholmare ska få snabbare och bättre vård, skriver Irene Svenonius (M) finansregionråd på Linkedin.

Ett sjukhus i framkant

Trots ett mycket ansträngt läge med anledning av pandemin har Karolinska sjukhuset lyckats fortsätta korta köerna till cancervården. Något som 08-nytt tidigare rapporterat om.