Skansen befinner sig i djup ekonomisk kris med anledning av coronakrisen. Det är även oklart vad som händer med årets upplaga av Allsång på Skansen.

Coronasmittan har påverkat nästan varenda bransch i Sverige. Även Skansen i Stockholm. I fredags informerade vd John Brattmyhr att Skansen tappat ungefär 90 procent av besökarna och riskerade att gå i konkurs före sommaren. I dagsläget har har alla sommaranställda varslats. Det handlar om flera hundra personer. Det finns även en risk att 200 fastanställda riskerar att bli av med sina jobb. Ledningen på Skansen tror att de uteblivna intäkterna, som är en direkt konsekvens av coronasmittan, kommer ge en förlust på 60 miljoner kronor för helåret.

Fått 3 miljoner kronor ökade intäkter under helgen

Stockholmarna älskar Skansen och många har visat sitt stöd. Under helgen har det sålts 8 000 årskort, samt köpts souvenirer och donerats pengar till Skansen till ett värde på 3 miljoner kronor. Men, faran är ännu inte över. Skansen har fortfarande mycket färre, cirka 14 000 färre besök i år jämfört med ett normalår.

Oklar framtid för Allsång på Skansen

Enligt SVT finns det en risk att årets upplaga av Allsång på Skansen ställs in. Detta med anledning av bland annat förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Vi är ju precis där alla andra är i vår bistra värld är just nu. Vi måste ta det dag för dag, vi tittar på olika alternativ och håller tät kontakt med Skansen, säger Per Rådelius projektledare på SVT till SVT Nyheter.

Bild: Skansen.