”Jag skäms inte över vår socialdemokratiska politik”

Följ 08-nytt på Facebook.

SVT:s Uppdrag gransknings reportage om misstänkt vänskapskorruption och att Peab sponsat Socialdemokraterna har väckt starka reaktioner. Nu går partivänner ut och försvarar Anders Sandén och hans sätt att genomföra politik i Sigtuna.

En av dem är Bruno Landstedt (S), som var ledamot i kommunfullmäktige och bygg- och trafiknämnden under tiden som Anders Sandén var kommunstyrelsens ordförande. Landstedt är i dag ersättare i kommunfullmäktige.

Känner stolthet

Jag skäms inte för vår socialdemokratiska politik i Sigtuna kommun under de år som Anders Johansson var kommunstyrelsens ordförande. Det var med stolthet jag överlämnade klubban som ordförande i Sigtuna arbetarekommun till Anders Johansson och en lysande period för vår kommun, skriver Bruno Landstedt på tidningen Märsta.nu.

Befinner sig i en förnekelsefas

Mattias Askerson (M) ledamot i kommunfullmäktige riktar skarp kritik mot Socialdemokraterna och i synnerhet Bruno Landstedt. Askerson anser att Socialdemokraterna blundar för uppgifterna som framkommit i Uppdrag gransknings olika reportage.

Om Socialdemokraterna inte ens kan lämna förnekelsestadiet och erkänna det som med tydlighet har framkommit, kommer de då någonsin kunna rensa ut den kultur och de personer som är en del av den, skriver Mattias Askerson på Facebook.

Läs mer om Sigtuna

S-toppen Sandén förknippad med många skandaler

Avslöjande: Misstänkt brott mellan S och byggbolag

Foto: Bruno Landstedt, Socialdemokraterna i Sigtuna.