Mordet på den unga flickan i Norsborg har sänt svallvågor igenom det politiska Sverige. Många politiker manar till handling.

Nedan är ett axplock från alla de kommentarer som skrivits av politiker på olika medier.

Mikael Damberg (S)

Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund, skriver Inrikesminister Mikael Damberg på Facebook. Samt, skriver vidare om regeringens politiska reformer på rättsområdet.M

Johan Forssell (M)

Det är bottenlöst sorgligt att det grova våldet i Sverige fortsätter att skörda så många offer. Tankarna går främst till flickans anhöriga. Det krävs ett ordentligt omtag i rättspolitiken för att göra Sverige tryggare, skriver Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell.

Ebba Östlin (S)

Jag grips av en väldigt stor ilska över det som har inträffat. Jag kan bli så enormt frustrerad och arg på de kriminella krafter som tar sig rätten att avsluta en ung människas liv, säger Ebba Östlin kommunstyrelsens ordförande Botkyrka till SVT Stockholm.

Stina Lundgren (M)

Ännu ett oskyldigt liv har skördats av gängkriminaliteten, nu en flicka inte ens 13 år fyllda. Vi behöver ha ett ordentligt omtag i rättspolitiken för att göra Sverige tryggare, för alla! Tankarna går främst till flickans anhöriga, skriver Stina Lundgren oppositionsråd Botkyrka kommun.