Snart kan många pendlare slippa åka nattbuss efter en rolig kväll ute.

Frågan har varit på tapeten under många år och intresset från politikerna har varit stort. Men förutsättningarna har inte funnits tidigare. Förrän nu. Efter samtal mellan SL och Trafikverket går nu M i Region Stockholm ut med ett vallöfte om en rejäl tillgänglighetssatsning på pendeltågstrafiken i Stockholms län. Nynäshamnsposten var först ut med att rapportera om den nya satsningen.

I dagsläget slutar många pendeltåg sluta åka runt klockan 01-02 på helger. Moderaternas löfte innebär att trafiken förlängs förlängs fram till 03.30. Det skulle innebära att t.ex. många som jobbar natt på helger eller varit ute på stan kommer att kunna åka pendeltåg istället för att åka nattbuss. Den här tillgänglighetssatsningen väntas kosta runt 3,5 miljoner kronor.

Enligt Kristoffer Tamsons (M) trafikregionråd i Region Stockholm så är arbetet i sin ordning och en beställning skulle kunna göras hos Trafikverket för att genomföra satsningen. Det enda som saknas är fortsatt förtroende i kommande valet.

– Får vi förtroende av väljarna skulle vi kunna trycka på knappen i praktiken dagen efter valet och så skulle det här kunna bli verklighet redan i höst, säger Tamsons till Nynäshamnsposten.