För oss är kvinnors trygghet och frihet viktigare än våldtäktsmännens rätt att röra sig fritt i samhället, skriver Ulf Kristersson.

I morse rapporterade tidningen Expressen om en man som misstänks för att under tre dygn ha hållit en kvinna inspärrad, våldtagit henne, bränt henne med cigaretter och trampat på hennes hals. Han greps i lördags efter att förbipasserande sett kvinnan blodig på en balkong. Tidningen skriver att detta inte är första gången som mannen begått våldsbrott mot kvinnor. Mannen har tidigare dömts för sadistiskt våld, grova våldtäkter och grov kvinnofridskränkning. Vid tidpunkten för brottet var mannen villkorligt frigiven från ett tidigare sjuårigt fängelsestraff, för att grovt ha misshandlat en annan kvinna.

M: Inför förvaringsstraff

Moderatledaren Ulf Kristersson reagerar starkt. På ett längre inlägg på Facebook vill han bland annat se förvaringsstraff, som finns i Norge och Danmark. Det skulle innebära att gärningsmän kan hållas inlåsta på obestämd tid om risken för att de ska återfalla i brott anses överhängande. För oss är kvinnors trygghet och frihet viktigare än våldtäktsmännens rätt att röra sig fritt i samhället, skriver Ulf Kristersson.

Relaterade nyheter

Foto: Screenshot Expressens valdebatt 2022