Skjutningarna är kvar på en hög nivå i Stockholms län. En flicka sköts ihjäl i en skjutning i Norsborg under natten till söndagen.

08-nytt har tidigare rapporterat om att skjutningarna i Stockholms län är kvar på rekordnivåer. Polisens halvårsstatistik visar att skjutningar och skadade fortsätter att öka i Sverige. Antalet döda avlidna ligger på samma nivå som förgående år.

En flicka mördad

En 12-årig flicka hittades tidigt på morgonen allvarligt skottskadad vid en bensinmack i Norsborg. Flickan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt Expressen ska måltavlorna ha varit två män från ett kriminellt nätverk och flickan ska ha träffats av en förlupen kula.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var flickan ute med hunden och skulle åka och bada med sina vänner dagen efter.

Till SVT Nyheter säger polisens presstalesperson Anna Westberg att polisen jobbar intensivt med att få fast den eller dem som ligger bakom modet på den unga flickn.

Polisen vädjar om hjälp

Polisen har arbetat med att sammanställa information från vittnen och övervakningskameror som de fått tag på. Samtidigt vädjar myndigheten till allmänhetens hjälp. Personer som sett eller hört något uppmanas att kontakta polisen.