Från och med i dag är det möjligt att åka tåg mellan Solna station och Göteborg. Det är MTR Express som trafikerar sträckan.

Syftet med den nya sträckan är att underlätta för affärsresenärer att resa till och från Arenastaden i Solna. I dagsläget finns det över 22 000 arbetsplatser i Arenastaden enligt MTR Express. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har valt att förlägga hela eller stora delar av sin verksamhet i Arenastaden. Antalet arbetstillfällen beräknas år 2025 vara 30 000.

En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för många affärsresenärer, men också Solnabor och besökare, skriver Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad på Facebook.

Ny tunnelbana till Arenastaden
Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden i Solna. Den nya linjen får färgen gul och knyts samman med Gröna linjen vid Odenplan.

Information om avgångar
Måndag-onsdag avgår tåget från Göteborg 05:50 och ankommer till Solna 09:11 och torsdag-fredag är avgången 07:55 med ankomst 11:26. Tåget tillbaka från Solna går 17:33 med ankomst 21:05 i Göteborg måndag-torsdag och 14:48-18:30 på fredagar. Från den 14 april vill MTR Express öka med ytterligare en morgonavgång från Göteborg och en till avgång tillbaka från Solna på eftermiddagen och inväntar just nu klartecken från Trafikverket.

Foto: Mattias Diesel Näslund.