Från och med idag är det även möjligt att ha SL:s månadskort i mobiltelefonen. ”Det digitala månadskortet innebär att det med ett knapptryck går att ha sitt kort lätt tillgängligt i mobilen”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd. 

Smartare och enklare att resa med SL, det är förhoppningen med att man nu kan ha sitt månadskort även i mobilen. Denna nyhet är den andra stora skillnaden i Stockholms kollektivtrafik i år sedan man har gjort det möjligt att betala sin biljett med betalkort i spärrarna och på bussen. 

⁃ Nu tar vi nästa steg på resan mot ett modernare, smartare och enklare SL. Detta med fokus på förenklande lösningar för de trogna resenärer som i dag behöver resa med kollektivtrafiken, men också för att fler ska välja SL i framtiden, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.

Från och med den idag, onsdag 7 april går det att köpa 30-dagarsbiljetten via sin smartphone. SL:s målsättning är att 30 procent av alla månadskort ska köpas på detta sätt innan årets slut. 

⁃ Nu slipper vi leta automater och biljettombud för att köpa månadskort. Det digitala månadskortet innebär att det med ett knapptryck går att ha sitt kort lätt tillgängligt i mobilen. En kollektivtrafik som rullar dygnet runt får nu också ett biljettsystem tillgängligt dygnet runt, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).  

Foto: Unsplash.com