Sedan februari är alla bankkort också SL-kort. Antalet personer som blippar för att betala för sin kollektivtrafikbiljett har nu överstigit en halv miljon. 

I februari blev det möjligt för stockholmare att blippa sina betalkort i kollektivtrafiken, något som 08-nytt tidigare har uppmärksammat. Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL beskriver det hela som en succé. I ett pressmeddelande säger han: 

– När alla kort blev SL-kort skrevs historia. Nu skriver resenärerna ytterligare historia när en halv miljon blipp passeras. Steg för steg, blipp efter blipp, blir resandet enklare och smartare för fler. 

Likväl som systemet fungerar för betalkort är det även möjligt att betala med mer digitala lösningar så som Apple pay och Google pay med flera. 

– I mitten av mars blippades 12 000 betalkort som ett SL-kort varje dag, det är en stor framgång. Nu fortsätter resan mot en enklare och smartare vardag. Nya biljettyper ska kunna blippas och fler digitala biljetter ska finnas i SL-appen, säger Kristoffer Tamsons (M). 

Foto: Shutterstock