”Ett införande av en fastighetsskatt skulle tvinga människor att sälja sina hem och fritidshus.” Det skriver Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk talesperson och Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande Värmdö kommun i en debattartikel. 

Socialdemokraternas Stockholmsdistrikt vill införa en ny fastighetsskatt. Något som Moderaterna säger nej till. I en debattartikel i Nacka Värmdö Posten skriver Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk talesperson och Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande Värmdö kommun att en skatt skulle vara förödande. 

Den som äger sin bostad, vare sig det är ett fritidshus, villa eller en bostadsrätt skulle drabbas av en återinförd skatt. I debattartikeln går det bland annat att läsa att en genomsnittlig villa i Värmdö kommun skulle få en skattehöjning med över 30 000 kronor. En bostadsrätt på två rum och kök skulle gå från dagens avgift på 1 500 kronor till en fastighetsskatt på drygt 19 500 kronor årligen*.

Svantesson och Flankör skriver:

”Det här är pengar som helt kan slå undan benen för en ansträngd privatekonomi. Därför är det otroligt viktigt att skatten inte väcks ur sin slummer utan stannar i historien där den hör hemma.” 

Vad skulle en skatt innebära för dig? Se efter på www.stoppafastighetsskatten.se

*En fastighetsskatt på en procent av taxeringsvärdet. Detta motsvarar den gamla fastighetsskatten. 

Foto: Unsplash.com